Καταρρακτης Αγριλιας

Ένα εκπληκτικός καταρράκτης υπάρχει στην περιοχή Χονδρέικα στην Αγριλιά Μεσολογγίου, κρυμμένος μέσα σε μια τροπική βλάστηση.

Ο καταρράκτης βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί από την Αγριλιά προς τον Άγιο Γεώργιο Χούνιστας, όπου υπάρχουν και άλλοι καταρράκτες, όμως δεν είναι προσβάσιμοι. Ο συγκεκριμένος μπορεί να προσεγγιστεί από ένα μικρό μονοπάτι, ωστόσο για όσους δεν γνωρίζουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται, είναι δύσκολο να τον δουν. Αφού κατέβει κάποιος το μονοπάτι που δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα θα βρεθεί μπροστά σε μια απίστευτη εικόνα, καθώς ο καταρράκτης πέφτει μέσα σε μια λιμνούλα. Μάλιστα αρκετοί κάνουν και μπάνιο στη λιμνούλα αυτή παρόλο που το νερό είναι παγωμένο χειμώνα – καλοκαίρι. Το σημείο είναι ιδανικό για μικρές αποδράσεις με ποδήλατο, όπου κανείς μπορεί να περάσει αρκετές ήρεμες και χαλαρές ώρες.

H πυκνή βλάστηση δίνει μια αίσθηση εξωτική, γεμάτη δροσιά, όπου διαβιούν αρκετά ζώα και πουλιά δίνοντας στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα μαγικό πάρκο. Μια επίσκεψη στο σημείο είναι απαραίτητη για να ζήσει κανείς ξεχωριστές στιγμές, σε μια απόσταση μόλις λίγων λεπτών από την πόλη του Μεσολογγίου.